Checklista: Ställa på veteranbilen inför sommaren

Här är en checklista för att förbereda din veteranbil inför sommarsäsongen:

 1. Service och Underhåll: Börja med en ordentlig service och inspektion. Byt olja, filter, tändstift och kontrollera bromsar, vätskenivåer och däcktryck.
 2. Batteri: Kontrollera batteriets laddningsnivå och poler. Se till att det är i gott skick och väl fungerande.
 3. Däck: Kontrollera däckens skick, slitbanans djup och lufttryck. Balansera och rotera däcken om det behövs.
 4. Kylsystem: Se över kylsystemet. Byt ut kylvätskan om det är nödvändigt och kontrollera att kylaren är i gott skick.
 5. Bromsar: Inspektera bromssystemet, inklusive bromsvätskan. Byt ut bromsvätskan om det är nödvändigt.
 6. Luftkonditionering: Om din veteranbil har luftkonditionering, se till att den fungerar korrekt och fyll på kylmedel om det behövs.
 7. Rutor och Sikt: Tvätta och rengör rutor och speglar noggrant. Se till att vindrutetorkarna fungerar som de ska.
 8. Exteriör: Tvätta och vaxa bilen för att skydda lacken mot solens strålar och föroreningar.
 9. Interiör: Städa interiören ordentligt, inklusive stolar, mattor och instrumentpanel. Rengör eventuella läderdetaljer och applicera läderbalsam om det behövs.
 10. Elektriska System: Kontrollera belysning, signaler och instrumentbräda för att säkerställa att alla lampor och mätare fungerar.
 11. Bränsle: Om bilen har stått stilla under vintern, kontrollera bränsle och bränslesystem för att undvika eventuella problem.
 12. Sufflett eller Tak: Om din veteranbil har en sufflett eller avtagbart tak, kontrollera att det är i gott skick och fungerar korrekt.
 13. Försäkring och Papper: Se över din försäkring och kontrollera att alla nödvändiga papper, som registreringsbevis och fordonsdokument, är aktuella.
 14. Provkörning: Innan du ger dig ut på längre turer, gör en kort provkörning för att säkerställa att allt fungerar som det ska.
 15. Nödvändiga Utrustningar: Packa nödvändiga verktyg, reservdelar och första hjälpen-utrustning för eventuella oförutsedda händelser.

Genom att följa denna checklista kan du säkerställa att din veteranbil är i toppskick och redo att njutas av under sommarsäsongen.

Sälja veteranbilen inför säsong och uppgradera

Många fordonsägare väljer att sälja sin bil på försäsongens då vinterprojektet aldrig blev av eller av olika andra skäl. Här är några fördelar med detta val:

 1. Ökad Efterfrågan: I början av en ny säsong kan efterfrågan på fordon vara högre. Människor kan vara på jakt efter en ny bil för att njuta av det fina vädret och de längre dagarna.
 2. Attraktivt Utseende: Efter en noggrann vårstädning kan din bil se ut som ny. Detta kan öka dess attraktivitet och locka fler potentiella köpare.
 3. Optimalt Skick: Om du har utfört underhåll och reparationer under vintermånaderna, kan din bil vara i toppskick vid säsongens början, vilket kan öka dess värde.
 4. Konkurrensfördel: Eftersom många fordonägare kanske inte har beslutat att sälja ännu, kan du ha mindre konkurrens på marknaden i början av säsongen.
 5. Uppgradering: Att sälja din nuvarande bil vid säsongens början ger dig möjligheten att uppgradera till en nyare modell eller ett fordon som bättre passar dina behov.
 6. Tid för Prisförhandling: Att sälja tidigt ger dig möjlighet att vara mer flexibel i prisförhandlingar och att hitta rätt köpare utan att känna pressen av en snabb försäljning.

Om du överväger att sälja din bil vid säsongens slut, är vi här för att hjälpa dig. Kontakta oss gärna om du vill utforska möjligheten att sälja din bil då vi alltid söker efter ett nytt vinterprojekt.